Kancelarija Vojvodine obeležila godišnjicu rada

Od 50 miliona evra, koliko je trebalo da dobije Srbija, Vojvodina je povukla više od 40 miliona što govori da je Vojvodina daleko uspešnija i organizovanija od drugih delova zemlje

11. okt 2012

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Briselu, povodom godišnjice rada Kancelarije Vojvodine u tom gradu, da je Pokrajina zahvaljujući njoj privukla 87 odsto sredstava iz programa prekogranične saradnje.

„Ponovo se pokazuje koliko je važno naše prisustvo u Briselu i koliko je važno lobirati u evropskim institucijama i osposobljavati ljude jer je Vojvodina zahvaljujući tome povukla 87 odsto sredstava iz programa prekogranične saradnje koja su bila namenjena Srbiji“, izajvio je Pajtić, a prenosi informativna služba Vlade Vojvodine.

Precizirao je da je od 50 miliona evra, koliko je trebalo da dobije Srbija, Vojvodina povukla više od 40 miliona i ocenio da to govori o tome da je Vojvodina daleko uspešnija i organizovanija od drugih delova zemlje.

„Mi smo otplatili višestruko Kancelariju u Briselu. Na svaki uloženi dinar u Kancelariju u Briselu, vratilo se 25 dinara građanima Vojvodine, institucijama, preduzećima, ustanovama u različitim kategorijama društvenog života“, rekao je Pajtić.

Tokom višednevnog boravka u Briselu, na manifestaciji „Otvoreni dani 2012“ (Open Days 2012), Pajtić je imao više sastanaka sa predstavnicima institucija u Briselu, kao i sa predstavnicima drugih evropskih regiona.

Tema tih sastanaka bile su značaj i mogućnosti međuregionalne saradnje, ocena evropskih zvaničnika da je Vojvodina po pitanju poštovanja manjinskih prava iznad evropskog proseka, kao i najperspektivnijim oblastima vojvođanske ekonomije.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga