Kancelarija Jobika otvorena u Senti

Sa ciljem da se olakša dvostrana komunikacija sa Mađarima u "Južnim krajevima"

31. okt 2015

Poslanik desničarske stranke Jobik u parlamentu Mađarske i potpredsednik te stranke Ištvan Savai otvorio je prijemnu kancelariju u Senti, preneo je portal Vajdasag Ma.

Savai je izjavio da mu je cilj da „olakša dvostranu komunikaciju sa Mađarima u Južnim krajevima“.

Poslanik Jobika je naglasio i nije reč o partijskoj kancelariji te stranke, već o poslaničkoj kancelariji za prijem. Dodao je da se kancelarija neće baviti akcijama protiv drugih naroda i narodnosti, da joj cilj nije izazivanje tenzija ili mržnje, već da u skladu sa mogućnostima pomaže ovdašnjim Mađarima u obavljanju poslova u Mađarskoj.

„Nama, poslanicima Jobika je predstavljanje Mađara koji žive van granica Mađarske uvek bila moralna obaveza. Od uvođenja dvojnog državljanstva to nam je postala zvanična odgovornost, pa i obaveza. U Mađarskoj svaki član parlamenta može da otvori prijemnu kancelariju. Smatrao sam da kao poslanik koji se bavi nacionalnom politikom treba da i na otcepljenim teritorijama obezbedim mogućnost za Mađare da me potraže, da me informišu o stvarima i problemima koji ih u svakodnevnom životu tište“, izjavio je Savai.

On je dodao da mnogi od njih žive ili uče u Mađarskoj, te da u kancelariji Jobika mogu pitati i o temama iz Mađarske.

„Zadatak ove kancelarije je da održava kontakt, da nam pomaže u radu i da Mađari koji ovde žive znaju i osete da je Mađarska sa njima i da se Mađarskoj mogu obratiti bilo kada i povodom bilo koje teme“, rekao je Savai.

Poslanik Jobika je dodao da planira da zainteresovane lično prima u kancelariji u Senti jednom u tri meseca, a da će u njegovom odsustvu građane dočekivati „članovi organizacije Jobika u Južnim krajevima“.

(Vajdasag Ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga