Kampus fest od srede do petka u Novom Sadu

Programi će se odvijati pod sloganom "Okupacija kampusa", na 11 punktova, svakog dana od 10 do 24 sata

08. okt 2012

Od srede do petka u kampusu Novosadskog univerziteta održaće se prvi „Kampus fest“, u okviru kojeg će ulicw Kampusa biti pretvorene u galerije, bioskope, teatar, studentske sobe, igrališta, koncertne dvorane.

Direktorica „Kampus festa“ Sanja Kljajić kazala je da je cilj festivala da studente vrati u kampus, približi ih jedne drugima i da pobedi letargiju u društvu.

Najavila je da će se programi odvijati pod sloganom „Okupacija kampusa“, na 11 punktova, svakog dana od 10 do 24 sata.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković rekao je da bi voleo da takva kreativna okupacija kampusa traje zauvek, u najpozitivnijem smislu reči.

Dodao je da je „Kampus fest“ prvenstveno namenjen studentima prve godine, kako bi se osetili dobrodošlim na Univerzitet, ali i kako bi im se pokazalo da se od njih očekuje da budu kreativni delovi univerziteta i društva.

Direktor Studentskog kulturnog centra Novi Sad Zdravko Vulin rekao je da i “Kampus fest” pokazaje da „neosvojeni“ prostori u gradu predstavljaju veći potencijal od prostora koji funcionišu u okviru institucija.

Više informacija o festivalu može se pronaći na www.facebook.com/kampus.fest.ns.

Festival organizuje Udruženja studenata „Kampus fest“, u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i Studentskim kulturnim centrom Novi Sad (SKCNS).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga