Kamp bez granica u Kanjiži od 24. do 27. juna

...i još brojne manifestacije za mlade u Vojvodini

18. juna 2015

“Kamp bez granica”, koji će okupiti 80 učenika iz osam srednjih škola u Vojvodini, koji uče na različitim maternjim jezicima, održaće se u Kanjiži, pored reke Tise, do 24. do 27. juna, najavio je danas pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

“Učesnici kampa će se družiti uz sportska takmičenja i edukativno-zabavne radionice. Biće to i prilika da deca, čiji su maternji jezici različiti, pokažu jedni drugima, a i odraslima, da jezička i nacionalna šarolikost nisu prepreka za bliskost, druženje, sklad, ljubav i prijateljstvo”, rekao je Njilaš na konferenciji za novinare.

Dodao je da će učeničke ekipe biti mešovite, po polnoj i etničkoj strukturi, i precizirao da će učestvovati učenici gimnazija iz Bečeja, Zrenjanina, Kovačice, Kovina i srednjih stručnih škola iz Žablja, Novog Sada, Subotice i Kanjiže.

„Multikulturalizam i tolerancija su najveće vrednosti naše pokrajine. Zato ne postoji ništa bolje nego da naša deca budu zajedno, da se druže i da u okviru jedne igre bez granica, u okviru ovog kampa, to dalje čuvaju i jačaju”, poručio je Njilaš.

Projekat je deo krovnog projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“.

„Kamp bez granica“ održava se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i nacionalne manjine, a realizuje ga udruženje Centar za mlade „Ana (Ivanović) i Bastijan“ iz Kanjiže.

A Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu raspoelio je danas 10 miliona dinara za 54 osnovne i srednje škole u Vojvodini, koje će sprovoditi program “Aktivan raspust”, u okviru kojeg će osnovci i srednjoškolci leto provoditi u raznim sportskim aktivnostima, a učiće i o ekologiji i umetnosti, i provoditi vreme u kampovima i na edukativnim izletima.

A Pokrajinska vlada dodelila je danas u Staroj Pazovi 31 milion dinara za poboljšanje kvaliteta školovanja mladih u Vojvodini Školi za decu sa smetnjama u razvoju „Anton Skala“.

I Pokret gorana Vojvodine najavio je danas da će od 20. do 26. juna biti održan prvi u nizu ekoloških kampova, u okviru manifestacije “Leto u Sremskim Karlovcima”, u kojem učestvuju učenici osnovnih škola.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga