Kamiondžije nakon četiri dana konačno nastavile put

Iza kulisa "humanih" akcija političara

03. feb 2014

Kolona od oko 300 kamiona, koja je četiri dana stajala na autoputu Subotica-Novi Sad, zbog velikih snežnih nanosa kod mesta Žednik, večeras je konačno propuštena da nastavi putovanje, rekao je agenciji Beta vozač kamiona Predrag Stanković. „Konačno su nas propustili da prođemo i nalazimo se pred Novim Sadom“, rekao je Stanković Beti večeras oko 19.30 sati.

On je objasnio da je kolona kamiona ostala na autoputu kod izlaza za Žednik, kod jedne benzinske pumpe još u petak pre podne, kada ih je policija isključila iz saobraćaja. Dodao je da su zimske službe tek danas počele da raščišćavaju put, dok je drugu traku autoputa „raščistio vetar“.

Stanković je kazao da je Crveni krst doneo pomoć tek juče, na insistiranje i pozive vozača kamiona, i doneo određenu količinu hrane. Dodao je da je većina vozača ostala i bez novca, pa im je zbog toga bilo dodatno teško da se prehrane.

Naveo je da je policija bila u nekoliko navrata, ali samo da bi prekontrolisala kamione i kaznila one koji su prekršili zabranu saobraćaja do tog punkta.

“U kamionima ima dosta sirove hrane i nekima se roba već pokvarila. Mogu da pohvalim ljude sa pumpe, koji su nam pomagali sve vreme iako smo im praktično zatvorili posao. Ljudi su spavali u njihovom objektu i grejali se”, kazao je Stanković.

Stanković je kazao da su molili Crveni krst da donesu konzerve ribe i za vozače koji su iz Turske, jer ih u koloni ima mnogo, a ne mogu da jedu hranu koju su dobili, jer su to uglavnom svinjski mesni naresci, ali je ta molba je ostala bez reakcije. “Ono što smo od konzervi imali u zalihama to smo podelili. Na vestima smo čuli da su političari bili u akciji spasavanja u našoj blizini, pa se pitamo zašto su nas bili zaboravili. Političari su došli da se slikaju, a nas su zaboravili“, kazao je Stanković.

Dodao je da ne može da veruje da je jaka košava „toliko iznenadila državu“.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga