Kameron: Pogrešio sam, krivite mene

Premijer Velike Britanije suočava se sa velikim pritiskom poslanika opozicije nakon priznanja da je imao udeo u ofšor kompaniji svog oca koja se pominje u takozvanim "Panamskim dokumentima"

09. apr 2016

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je u subotu da je „zabrljao“ priznanjem o svojim investicijama u ofšor fondu koji se nalazi u „Panamskim dokumentima“.

„Mogao sam da odigram bolje. Znam da postoje lekcije koje moraju da se nauče i naučiću ih“, rekao je Kameron na stranačkom skupu Konzervativne partije.

Britanski premijer je kazao da „ne treba kriviti adresu Dauning strit 10 ili bezimene savetnike“.

„Krivite mene“, rekao je on okupljenim konzervativcima.

Premijer Velike Britanije suočava se sa velikim pritiskom poslanika opozicije nakon priznanja da je imao udeo u ofšor kompaniji svog oca koja se pominje u takozvanim „Panamskim dokumentima“. Prema njegovim rečima, on je imao udeo u očevoj kompaniji na Bahamima od 1997. do 2010. godine.

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara, nemački list „Zidojče Cajtung“ i više od 100 novinarskih organizacija širom sveta došli su u posed baze dokumenata koja je procurila iz jedne od vodećih kompanija za osnivanje ofšor firmi „Mosak Fonseka“.

U dokumentima se pominju imena sadašnjih i bivših svetski zvaničnika, privrednika, poznatnih ličnosti, sportista i drugih.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga