Kamenovana poslastičarnica i u Bečeju

Slučaj kvalifikovan kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari

19. okt 2014

Noćas je u Bečeju kamenovana poslastičarnica Šar, koja se nalazi u centru te opštine. Po rečima vlasnika tog objekta, napad se dogodio u ranim jutarnjim časovima, a o tome ga je obavestila policija.

Napad je odmah osudio bečejski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), čiji predstavnici su upozorili da je njihov sugrađanin tokom jučerašnjeg popodneva primio poziv iz policije u kojem je obavešten da je policija dobila naređenje da patrolira, nadgleda i štiti njegovu poslastičarnicu tokom noći.

„Nešto je zatajilo u Bečeju, očigledno. Slučajno ili namerno? Pozivam Bečejke i Bečejce na zajedništvo i solidarnost, jer, pouka je jasna, dok smo zajedno niko nam ne može ništa, ako se podelimo po nacijama, po verama, po bilo čemu, onda smo lak plen i to nacionalističke kriminalne organizacije koriste i napadaće nedužne građane, naše komšije“, istakao je u pisanoj izjavio predsednik bečejskog odbora LSV Ferenc Tot.

Tot je upozorio i da se judi u Bečeju ne smeju deliti na bilo koji način osim na poštene i nepoštene, na časne i nečasne, na dobre i loše.

„Svaka druga podela je nedozvoljena. Pozivam nadležne organe da hitno identifikuju i da najoštrije kazne počinioce ovog kukavičkog napada na poslastičarnicu Šar, čiji je vlasnik pripadnik albanske nacionalne zajednice“, naveo je Tot.

U njegovoj izjavi se poziva opštinska vlast da pokaže solidarnost prema sugrađaninu i sanira nastalu štetu.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Policijska uprava Novog sada, u čijem saopštenju se navodi da je zbog napada na poslastičarnicu Šar saslušan jedan osamnaestogodišnji Bečejac.

U saopštenju policije se navodi i da je nadležno tužilaštvo  kvalifikovalo je ovaj događaj kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a da će policija protiv osumnjičenog podneti i prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga