Kamenica 2: Bez novih prigovora

Tender traje već godinu dana

24. juna 2015

Javno otvaranje ponuda za medicinsku opremu za zračenje za Kamenicu 2 održaće se 30. juna, konstatovano je na sednici Pokrajinske vlade, na kojoj je prihvaćena informacija Uprave za kapitalna ulaganja o toku postupka javne nabavke linearnih akceleratora za tri medicinska instituta u Sremskoj Kamenici.

U saopštenju, prosleđenom medijima nakon sednice, ukazuje se da će se tada znati kada će stići  oprema, preko potrebne za lečenje obolelih od malignih bolesti.

Kako se objašnjava, 23. juna istekao je zakonski rok da se podnese prigovor u ovom delu postupka i niko više nije uložio prigovor.

„Rezime čitavog postupka javne nabavke opreme za zračenje za Kamenicu 2 je da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odbila sve dosadašnje prigovore podnete u  postupku javne nabavke ove opreme, koji sprovodi Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Nakon 365 dana od pokretanja postupka javne nabavke, sedam zaustavljanja i šest zahteva za zaštitu prava ponuđača, Republička komisija je sve prigovore rešila u korist Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine“, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Uprava za kapitalna ulaganja je, dodaje se, dobila od Republičke komisije odgovarajuća rešenja i odluke koje ukazuju da je Uprava, u svakom momentu ovog postupka postupala u skladu sa procedurama.

Pokrajinska vlada je danas dala pozitivno mišljenje i na godišnje izveštaje o poslovanju Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ i Turističke organizacije Vojvodine za 2014. godinu, koje će dostaviti Skupštini AP vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga