- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Kalanović: Vlast u Baču izabrana po zakonu

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Srbije Verica Kalanović je u pismu Vladi Vojvodine potvrdila da nije bilo neregularnosti na sednici Skupštine opštine Bač, na kojoj je Demokratska stranka preuzela lokalnu vlast od Srpske napredne stranke.

U pismu predsedniku pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću, u koje je agencija Beta imala uvid, ona je navela da je Skupština opštine Bač imala neophodan kvorum od 13 odbornika i da je odluke kojima su smenjeni svi funkcioneri lokalne vlasti naprednjaka donela potrebna većina.

Vlada Vojvodine uputila je protest zbog toga što novoizabrano rukovodstvo u Skupštini opštine Bač nije moglo da uđe u opštinske prostorije, jer su ih u tome sprečile nepoznate osobe.

Pokrajinska vlada se obratila i ministarki lokalne samouprave Verici Kalanović koja je potvrdila da je nova vlast izabrana po zakonu, a za sve druge probleme ih uputila na MUP Srbije.

U Baču je lokalnu vlast preuzela koalicija Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke, koja je smenila koaliciju predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS).

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!