Kako se i očekivalo, predsednički izbori – 6. maja

Pljušte kandidature za predsednika Srbije

05. apr 2012

Predsednički izbori u Srbiji biće održani 6. maja, odlučila je danas predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović.

Đukić-Dejanović je potpisala odluku o raspisivanju predsedničkih izbora nakon što joj je nešto pre 12 sati stigla ostavka predsednika Borisa Tadića, čime mu je prestao mandat.

Predsednica parlamenta je poručila da će institucije države funkcionisati u kontinuitetu i da će ona predsedničku dužnost obavljati savesno, u skladu sa zakonom i Ustavom.

Svim učesnicima u predsedničkoj trci, Đukić-Dejanović je poželela mnogo uspeha, a građanima da rezultati izbora budu u njihovom i najboljem interesu države.

Predsednica parlamenta od danas obavlja i dužnost predsednika Republike.

Kandidat Tomislav Nikolić

Srpska napredna stranka (SNS)odlučila je da kandidat za predsednika Srbije bude Tomislav Nikolić i da je izborni cilj pobeda na izborima, saopštila je danas SNS.

Ta stranka je istakla da je Srbiji potreban predsednik koji će jednako voditi računa o svim njenim građanima, „a ne kao što je to bio slučaj do sad“ – stranački predsednik koji brine samo o svojim i interesima stranačkih kolega“.

„Izborni cilj Srpske napredne stranke je pobeda. Građani hoće promene, hoće uspešnu i poštenu Srbiju, razvijenu i modernu državu, a ne zemlju koja je opterećena ekonomskim i socijalnim problemima“, kaže se u saopštenju.

Zoran Stanković predsednički kandidat URS

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za predsednika Srbije je Zoran Stanković, odlučilo je danas, jednoglasno, Predsedništvo URS.

„Predsednik Srbije mora biti glas svih regiona i svih građana, a ne samo svoje partije. Na čelo Srbije mora da dođe pošten i skroman čovek, bez mrlje u karijeri, koji zaista razume probleme običnih ljudi. Zemlji treba predsednik koji će od Srbije napraviti domovinu, sa jednakim šansama za sve regione“, navodi se u saopštenju URS.

Zoran Stanković je ministar zdravlja Srbije, a ranije je bio ministar odbrane nekadašnje Srbije i Crne Gore i potom Srbije.

Ranije su kandidaturu najavili i predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i predsednik LDP-a Čedomir Jovanović.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga