Kako će izgledati Razvojni fond Vojvodine

Razvojni fond će biti osnovan zajedničkim učešćem Vojvodine sa 78,11 odsto i Srbije u odnosu 21,89 procenata

09. jan 2013

Vlada Vojvodine danas je utvrdila tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fonda Vojvodine i ovlastila pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana da ga potpiše sa predstavnikom koga ovlasti Vlada Srbije, saopštio je Biro za odnose sa javnošću pokrajinske vlade.

Zakonom o Razvojnom fondu je uređeno osnivanje, položaj, način finansiranja, poslovi, upravljanje, kontrola rada, nadzor i druga pitanja od značaja za rad Razvojnog fonda. Razvojni fond će biti osnovan zajedničkim učešćem Vojvodine sa 78,11 odsto i Srbije u odnosu 21,89 procenata.

Kako se navodi, ugovorom se uređuje ko su članovi Fonda, poslovno ime i sedište, delatnost, osnovni kapital, prava, obaveze i odgovornosti, dobiti i plaćanja, organi, nadležnosti i način rada organa Fonda, sticanje i raspolaganje imovinom i druga pitanja.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je danas novinarima da se nada da će vrlo brzo biti potpisan ugovor između vlada Vojvodine i Srbije o osnivanju fonda i da će to biti samo protokolaran događaj.

Bugarski je potvrdio da je jedan od kandidata za direktora Razvojnog fonda aktuelni predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić, ali nije mogao da precizira da li će prihvatiti ponuđenu funkciju.

Vlada Vojvodine danas je prihvatila i informaciju o potrebi formiranja Komisije za sprovođenje postupka preuzimanja i vođenje pregovora o preuzimanju imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.

Za člana Komisije ispred Vojvodine predložen je Zoran Radoman, a ispred Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga