Kacin: Vojvodina najjača evropska karta Srbije

Beograd treba da reši pitanje finansiranja Pokrajine

02. feb 2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas u Briselu, gde se sastao sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem, da je Vojvodina glavni adut Srbije na putu evropskih integracija. On je kazao i da se nada da će vlasti u Beogradu uskoro usvojiti i zakon o finansiranju pokrajine da bi se razvili svi potencijali Vojvodine.
„Vojvodina ima velike kapacitete i predstavlja na izvestan način glavnu i najjaču evropsku kartu Srbije. Da bi se razvili svi potencijali Vojvodine, potrebno je usvojiti i zakon o finansiranju pokrajine i ja se nadam da će vlasti u Beogradu to uskoro uraditi“, rekao je Kacin.
U saopštenju koje je izvestilac EP za Srbiju objavio posle sastanka s Egerešijem navedeno je da će EU otvaranjem dodatnih fondova takođe doprineti razvoju multinacionalne, multikulturne i multikonfesionalne Vojvodine i drugih, manje razvijenih regija.
„Status zemlje kandidata je ključan u tom procesu. Zato je neophodno obezbediti uslove za pozitivnu odluku Saveta EU 1. marta. Vojvodina nas uvek podseća na velike evropske, ekonomske i ljudske potencijale Srbije“, zaključio je Kacin.
Prema saopštenju Kacina, Egereši je dao izjavu televiziji ABC u kojoj je između ostalog istakao da su „evropske integracije strateško opredeljenje Srbije bez obzira na trenutno rastući evroskepticozam“.
On je najavio moguću posetu Kacina „Kampu tolerancije“ u julu 2012. u organizaciji Skupštine Vojvodine.

(Autnomija, agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga