Kacin: Svejedno nam je ko će pobediti na izborima

Dobijanjem statusa kandidata, Srbija rekla zbogom Rusiji

04. mar 2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da je Evropskoj uniji svejedno ko će da pobedi na izborima u Srbiji i dodao da će podršku Brisela dobiti svaka politička grupacija koja pokaže da ima jasnu evropsku orijentaciju.

“Ne sme EU da ima svoje favorite na izborima, ona može samo da prizna demokratsko donešeni rezultat izbora i da sarađuje na najbolji mogući način. Srbija ne može birati funkcionere EU pa ni EU obrnuto”, rekao je Kacin u intervjuu za današnji novosadski Dnevnik.

Ocenio je da je veoma važno da se došlo do trenutka u evropskim integracijama Srbije kada više nije važno ko pobeđuje na izborima.

„Podsetiću vas da je ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju počela kada je (predsednik naprednjaka) Tomislav Nikolić napustio klub radikala i založio se za ratifikaciju Sporazuma u skupštini. Njegov politički obrt je nešto što EU samo može da pozdravi”, poručio je Kacin.

Prema njegovim rečima, od momenta kada je Srbija dobila status zemlje-kandidatkinje za EU, Ruska Federacija kao opcija, odnosno alternativa EU ne postoji više ni kao politička, a kamoli ekonomska ili demokratska alternativa.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga