Kacin i Vrebalov: Vojvodina vuče Srbiju ka EU

Pitanje finansiranja Vojvodine može se rešiti samo promenom Ustava Srbije

09. okt 2012

Potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin zaključili su na današnjem sastanku u Briselu da je pokrajina Vojvodina „lokomotiva koja Srbiju vuče ka Evropskoj uniji“.

Vrebalov i Kacin su ocenili da bi Srbija trebalo da na bolji način iskoristi to što Vojvodina predstavlja Evropu u malom, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

„Na sastanku smo razgovarali i o problemima vezanim za finansiranje Vojvodine, koji su se uvećali nakon odluka Ustavnog suda Srbije, odnosno oduzimanja pojedinih nadležnosti. Smatram da se ovo pitanje suštinski može rešiti promenom Ustava Srbije“, kazao je Vrebalov.

Dodao je da ukoliko Srbija želi da pokaže dobru volju prema EU, mora i da promeni svoj odnos prema Vojvodini.

On je ocenio i da je Kacin konstruktivno i prijateljski nastrojen prema Srbiji i Vojvodini.

„Nije prijatelj samo onaj ko te hvali i tetoši, već ti je prijatelj onaj ko ti uputi i konstruktivne kritike“, istakao je Vrebalov.

Kacin i Vrebalov razgovarali su o spornim tačkama vezanim za dodelu datuma Srbiji za početak pregovora, kao i o promenama koje će nastati nakon što se Hrvatska priključi EU a u vezi sa trgovinskom razmenom.

Kacin i Vrebalov razgovarali su i o izbornom sistemu u Srbiji i podelili mišlljenje da nije dobra praksa da se izbori na svim nivoima održavaju u isto vreme, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga