Kacin: Finansiranje Vojvodine rešiti u skladu sa zakonom

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas u Bačkoj Topoli da “treba slušati slovo zakona

16. nov 2013

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas u Bačkoj Topoli da “treba slušati slovo zakona” kada je u pitanju rešavanje pitanja finansiranja Vojvodine.

“Bez međusobnog dijaloga dogovora može biti, a kada postoji volja postoji i put”, rekao je Kacin novinarima u Bačkoj Topoli.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je “najveći skriveni adut Srbije” na njenom putu ka Evropskoj uniji i vreme je da Srbija taj adut iskoristi.

Dodao je da njegove ocene ne predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari Srbije, već samo želi da skrene pažnju da je poštovanje i sprovođenje zakona jedna od obaveza Srbije na njenom putu ka EU.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da do sada ni u jednoj vladi u Beogradu nije bilo spremnosti na kompromis za rešavanje pitanja finansiranja pokrajine.

“Kada kažemo šta mislimo o pitanju finansiranja Vojvodine, odmah nam se kaže da otežavamo kompromis. Kao da je želja za kompromisom ikada i postojala. I sada ćemo mi biti krivi jer smo bili toliko drski da u demokratskoj raspravi napisali šta mislimo”, rekao je Pastor.

Skupština Vojvodine usvojila je ovog meseca Platformu kojom se predlažu rešenja za finansiranje te pokrajine i za donošenje Zakona o finansiranju Vojvodine koji je trebalo da bude donet još 2008. godine.

Kacinu i Pastoru danas je uručena Nagrada za toleranciju u Bačkoj Topoli, povodom MEđunarodnog dana tolerancije.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga