Kablovska u Brusu jutros proradila nakon što je nestala pred emitovanje ispovesti Marije Lukić

NUNS traži istragu ko je onemogućio gledanje TV emisije o seksualnom uznemiravanju

28. feb 2019

Signal kablovskog operatera Siti servis (City), preko koga većina građana Brusa prati kablovsku televiziju pojavio se jutros, nakon što je sinoć nešto pre 22 sata nestao, što je na društvenim mrežama protumačeno kao pokušaj da se spreči gledanje ispovesti Marije Lukić, emitovane u to vreme na TV Prva.

Marija Lukić je žena koja je prijavila predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutku za seksualno uznemiravanje, a u toku je sudski postupak u kome se njemu sudi zbog optužbi za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

Vlasnik kablovskog operatera u Brusu, Siti servisa, Zoran Radojković rekao je danas agenciji Beta da je ekipa tog operatera sinoć, nakon što im je javljeno da nema signala, otišla do Doma kulture i videla da cela zgrada nema struju.

„Mi smo zakupci poslovnog prostora u Domu kulture, tu nam se nalazi kablovska stanica. Sinoć nešto pre deset sati nestala je struja u celom objektu, zvali smo domara koji održava tu zgradu, ali on je rekao da ne može pre jutra da dođe. Signal je sam jutros došao oko pola šest, nismo ništa popravljali, verovatno je tada struja došla u objekat“, kazao je Radojković i dodao da je „čudno to što je svuda u okruženju bilo struje te da je samo taj objekat nije imao“.

Direktorka Kulturnog centra Brus, u okviru koga radi Dom kulture u tom gradu, Bojana Đošić potvrdila je agenciji Beta da je sinoć signal kablovska televizije nestao, ali je kazala da ne zna razlog jer tada nije bila u Kulturnom centru.

„U to vreme nisam bila u Centru, ne znam zašto je nastao problem. Domar će utvrditi šta se desilo i to će prijaviti nadležnim službama“ kazala je direktorka.

Marija Lukić je sinoć na svom Fejsbuk profilu objavila da je pet minuta pre emitovanja emisije „Život priča“ u Brusu došlo „do kvara“ na kablovskoj mreži te da gradjani ne mogu da prate TV Prva.

„Nadam se da je malo jasnije sve“, napisala je Lukić u objavi na Fejsbuku.

Brusjanin Aleksandar Grbić rekao je agenciji Beta da se nakon nestanka kablovskog signala sinoć tridesetak građana Brusa okupilo ispred opštine, gde su duvanjem u pištaljke i puštanjem emisije sa telefona izrazili negodovanje zbog nestanka struje u Domu kulture, odnosno zbog prekida signala kablovskog operatera.

NUNS traži istragu ko je onemogućio gledanje TV emisije o seksualnom uznemiravanju

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je šokirano sabotažom kojom je građanima Brusa i okoline onemogućeno da gledaju emisiju „Život priča“ čija tema je bila seksualno uznemiravanje Marije Lukić od predsednika opštine Brus Milutina Jeličića.

„NUNS ukazuje da sprečavanje emitovanja programa predstavlja krivično delo te da je Krivičnim zakonikom (član 149) za to delo predviđena kazna do godinu dana zatvora, odnosno do tri godine zatvora ukoliko je delo učinilo službeno lice u vršenju službe“, navodi se u saopštenju.

NUNS je naveo da je, prema informaciji Prve televizije, sinoć tokom emitovanja emisije „Život priča“ Brus ostao bez televizijskog signala.

Prema nezvaničnim saznanjima Prve, predsednik opštine je prvo tražio od lokalnog kablovskog operatera da isključi signal Prve TV. Nakon odbijanja distributera da to učini, isključena je struja u Domu kulture gde se nalaze repetitori.

NUNS je podsetio da je suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić počelo 7. februara odlukom sudije Osnovnog suda u Brusu Mladena Tipsarevića da novinarima ne dozvoli da prisustvuju glavnom pretresu čak ni kao građani.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga