Kabinet gradonačelnika Novog Sada u organizaciji kontramitinga

Poruka je upućena šefu deska RTV Budumiru Markoviću, a u mejlu je napisan i celokupan tekst koji bi trebalo da čita "voditeljka mitinga"

17. jun 2016

Savetnica gradonačelnika Novog Sada za informisanje Nada Kobac (Srpska napredna stranka) uputila je danas e-mail sa scenariom današnjeg protesta ispred RTV, iz kojeg se jasno vidi da je kabiinet gradonačelnika uključen u organizaciju celog skupa.

U e-mail poruci, u koju su Beta i Autonomija imali uvid i koju su dobili od nekoliko zaposlenih na RTV koji su želeli da ostanu anonimni, navodi se precizna satnica, govornici, celokupan program, kao i pojedini govori koji će na kontramitingu biti održani.

Poruka je upućena šefu deska RTV Budumiru Markoviću, a u mejlu je napisan i celokupan tekst koji bi trebalo da čita „voditeljka mitinga“.

Taj mail je upućen i na zvaničnu adresu informativnog programa RTV.

U mailu je navedeno da će nastupiti bend Roko Maroko, da će biti organizovana šetnja ispred koje će se kretati vozilo, kao i veliki transparent „Pajtić, Radule, Čanak lopovi“.

Nada Kobac je u pismu najavila i obraćanje ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Nekoliko udruženja gradjana najavilo je za danas protest ispred zgrade RTV kao odgovor na gradjanske proteste zbog talasa smena u toj medijskoj kući, nakon pokrajinskih izbora. Na ulicama Novog Sada organizaciju skpa pomaže i javno preduzeće Parking servis, čije su ograde dovežene ispred RTV.

Najavu protesta su potpisali Institut za borbu protiv korupcije, Unija mladih, Politikolozi bez granica, Udruženje za zaštitu mladih, Serbona, Odbrana izborne volje i Patku daj tati.

Organizacija Odbrana izborne volje i organizacija Patku daj tati registrovane su u Agenciji za privredne registre 13. juna 2016. godine, dok su još tri organizacije registrovane proleća prošle godine, jedna je iz 2014. a jedna iz 2012. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga