Jugoslav Ćosić: Novinari, mediji i celo društvo osećaju strah, a uzrok je Vučić lično

"Ne znam šta će biti u budućnosti, imam veliku zebnju"

01. nov 2018

Novinar i direktor programa televizije N1 Jugoslav Ćosić, ocenio je za nedeljnik „Vreme“ da je „ključna pretnja slobodi medija i osećaju bezbednosti u medijima u Srbiji ponašanje predsednika Srbije, kako god ga on objašnjavao“.

„Kad on kaže da smo američka televizija, što je činio tri godine, sa jasnim kontekstom da smo nekakvi izdajnici koji rade protiv interesa svoje zemlje i protiv Vlade, on daje primer drugima. Po teoriji imitacije francuskog sociologa Gabriela Tardea, svi ešaloni ispod njega prihvataju njegove stavove i poruke i multiplikuju ih. Tako, reciomo, ministar policije lično izjavljuje da je N1 ‘CIA televizija’. Sam ministar policije direktno dovodi u opasnost novinare N1. To je nečuveno, to ne postoji nigde“ rekao je Ćosić.

Direktor programa N1 je u intervjuu ocenio da Vučić „direktno i smišljeno zastrašuje medije iako sve što govori uvija u oblandu takozvane sopstvene slobode govora“.

„Novinari i mediji koji nisu pod kontrolom vlasti osećaju strah. Kao i celo društvo. Uzrok tog straha je Aleksandar Vučić lično. Ne znam šta će biti u budućnosti. Imam veliku zebnju“, zaključio je Ćosić.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga