JP Vojvodinašume dobilo FSC sertifikat

Javnom preduzeću (JP) „Vojvodinašume“ Petrovaradin uručen je danas FSC sertifikat, koji predstav…

30. sep 2008

Javnom preduzeću (JP) „Vojvodinašume“ Petrovaradin uručen je danas FSC sertifikat, koji predstavlja značajno priznanje primene međunarodnih standarda u gazdovanju šumama. U saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije se navodi da je sticanjem FSC sertifikata o održivom gazdovanju šumama JP „Vojvodinašume“ Petrovaradin u mogućnosti da ponudi puni asortiman šumskih drvnih i nedrvnih proizvoda iz sertifikovanih šuma. Dodaje se da je svečanom uručenju Sertifikata koje je održano u Privrednoj komori Vojvodine prisustvovao i predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši koji je tom prilikom kazao da je ovakva vrsta priznanja u šumarskoj delatnosti po prvi put dodeljena u Vojvodini i Srbiji.
Direktorka „Vojvodinašume“ Marta Takač, kazala je da je to preduzeće prošlo kroz izuzetno komplikovan i odgovoran proces dobijanja FSC sertifikata, ali da njegovo dobijanje dokazuje ozbiljno poslovanje preduzeća koje karakteriše održivo i integralno gazdovanje šumama.
Sertifikat FSC, direktorki Vojvodinašuma uručio je danas Direktor preduzeća za tehnička ispitivanja i analize SGS Beograd Marinko Ukropina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga