Jovo Bakić: Istražnog postupka neće biti, jer nema na osnovu čega da se vodi

"Bolje da istraže veze predsednika sa mafijom"

24. juna 2019

Sociolog Jovo Bakić optužio je danas vlast u Srbiji da je povezana sa mafijom i ocenio da se sa mafijom može pregovarati isključivo o njenoj predaji, te da u tom kontekstu treba posmatrati njegovu raniju izjavu o „dugim cevima.

Bakić je posle intervjua NIN-u, pozvan na informativni razgovor u policiju zbog komentara o upadu opozicije u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u kojem je rekao: „Pazite, da su imali duge cevi pa i da upadnu“.

U intervjuu za televiziju N1, Bakić je rekao da je RTS zloupotrebio njegov intervju.

„Ja to nisam rekao (…) U televizije se ne upada. Međutim, kada imate vrlo specifičan mafijaški režim, koji izborima neće otići, onda će on sebe dovesti u situaciju da se jednog dana tako nešto desi. Tu uopšte nije u pitanju RTS. RTS je provodnik, deo jednog mafijaškog režima. RTS je otet od građana, kao što je oteta republika. Sve što je javnog karaktera je oteto i građani imaju pravo da se bune“, kazao je Bakić.

On je naveo da je razgovor u policiji bio informativnog karaktera i da je uveren da istražnog postupka neće biti, jer nema na osnovu čega da se vodi.

„Ja sam i policajcima rekao da bolje da istraže veze predsednika sa mafijom„, kazao je Bakić.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga