Jovanović: Zašto niko nije odgovarao za aferu ATP Vojvodina

Zašto nikada nisu odgovarali Maja Gojković i Igor Mirović?

13. maj 2013

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović upitao je danas zašto još uvek niko nije odgovarao za aferu sa Autotransportnim preduzećem (ATP) „Vojvodina“.

„Građani Novog Sada nikada nisu saznali šta je bila nadoknada za ATP Vojvodinu i da li su tadašnja gradonačelnica (funkcionerka SNS Maja Gojković) i direktor Zavoda za izgradnju grada (potpredsednik SNS Igor Mirović) dobili neku nadoknadu u svojim privatnim džepovima za to što su poklonili da nadležnosti gradskog saobraćajnog prevoza radi neko drugi“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

Jovanović, koji je i bivši predsednik Skupštine grada u mandatu od 2008. dpo 2012. godine, podsetio je i da je Skupština grada u aprilu 2011. godine zatražila da se svi nadležni organi, prevashodno policija, inspekcija i tužilaštvo, pozabave tim vrlo ozbiljnim problemom.

„Međutim, niko od nadležnih organa se nije oglasio povodom te afere, a jedino je Grad Novi Sad proglašen faktički krivim za jedan izuzetno štetan ugovor. Da li se neko od nadležnih organa pozabavio ovim problemom i da li je nešto učinio? Meni je teško da shvatim da tolika količina novca nestane, a da niko nije odgovoran, a zna se ko je potpisao taj ugovor“, kazao je Jovanović.

On je optužio aktuelnog gradonačelnika Miloša Vučevića iz redova SNS da najavljuje reorganizaciju gradskih javnih preduzeća po sličnom receptu kako je to bilo rađeno sa ATP Vojvodinom.

Naveo je da je za proteklih osam meseci u gradskim javnim preduzećima zaposleno oko 500 osoba, pa se tako broj zaposlenih povećao za 10 odsto.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga