Jovanović: Zašto ćuti Bojan Pajtić?

Rukovodstva Skupštine i Vlade Vojvodine su "osudila Vojvođane na tišinu i muk", a Pajtić i Čanak se ponašaju kao "kegle"

17. dec 2011

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović danas je u Novom Sadu kritikovao rukovodstva Vojvodine i Srbije, i založio se za traganje za modernim konceptom pokrajinske autonomije.

Jovanović je na Izbornoj skupštini Gradskog odbora LDP za Novi Sad rekao da su rukovodstva Skupštine i Vlade Vojvodine „osudila Vojvođane na tišinu i muk“.

„Pokrajinski premijer Bojan Pajtić ponaša se kao kegla i lutka na koncu predsednika Srbije (Borisa Tadića), koja se plaši da ga ne pogodi kugla koja se kotrlja iz Beograda“, rekao je Jovanović, a za lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka je rekao da je „druga kegla“.

Jovanović je rekao da Pajtić i Čanak „ćute dok se Vojvodini oduzima evropska perspektiva“, a da se Skupštinu Vojvodine „ceremonijalno sastaje“ tri-četiri puta godišnje, umesto da „politički misli i politički govori“.

On je ocenio da je država u Srbiji „partijska“ i „veoma centralizovana“ što je prepreka ostvarenju vojvođanske autonomije.

Uz ocenu da je Vojvodina „najviše propala“ za poslednjih 20 godina i da se mora politički artikulisati „ideja moderne autonomije Vojvodine, za 21. vek“, Jovanović je rekao da se u tom razmatranju ne treba vraćati na Ustav iz 1974. godine.

Jovanović je rekao da rukovodstvo Srbije „laže građane“ i ukazao da „politička iskrenost i elementarno političko poštenje nalažu Tadiću da izađe pred Srbiju i kaže istinu“, rekao je Jovanović.

Vođa LDP je rekao i da treba razgovarati sa Srbima na severu Kosova „da bismo ih izveli iz 1999. godine u kojoj ih je ostavila neodgovorna beogradska politika“.

Izborna skupština Gradskog odbora LDP za Novi Sad je danas izabrala Lidiju Piroški za šeficu novog sastava Gradskog odbora LDP.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga