Jovanović: Vučić se ponaša kao da je on država

"Država ne postoji"

13. feb 2017

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je sistem u Srbiji uništen i optužio predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se ponaša kao da je on država.

“Umesto države koja ne postoji, dobili smo jednog pojedinca koji se ponaša kao da je on ta država”, rekao je Jovanović za Televiziju N1.

Govoreći o predstojećim predsedničkim izborima i atmosferi na političkoj sceni, rekao je da je očigledno da su mnogo promenjeni kriterijumi koji su bili ranije standardi.

„Zamislite kad se kao cilj stavlja pobeda u prvom krugu. Pa to nije bilo ni za vreme (Slobodana) Miloševića, kad se kandidovao protiv (Milana) Panića“, podsetio je Jovanović.

Jovanović je ponovio poziv predsedničkim kandidatima Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću da se dogovore kako bi opozicija imala jednog umesto dva kandidata i ocenio da ta dva kandidata “tumaraju”.

“Ukoliko smo racionalni, a ja mislim da su i Janković i Jeremić razumni, onda treba da se dogovore da se samo jedan od njih dvojice kandiduje”, rekao je Jovanović.

Ocenio je da bi Jankoviću 10, a Jeremiću 15 posto bili maksimumi koje bi mogli da osvoje na izborima i upitao: “Šta tražimo onda ovim izborima?”

Prema njegovim rečima, Vuk Jeremić je krenuo u izbore da bi pravio stranku, dok se, s druge strane, ne zna šta je politika Saše Jankovića.

“Ja nemam ništa protiv Saše Jankovića, mnogo mi je bliži od Jeremića, ali ovo nije lično pitanje već pitanje političkog afiniteta. Kako čovek (Janković) može da ima politički karakter kada se nije bavio politikom”, rekao je Čedomir Jovanović.

(Autonomija/N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga