Jovanović: Vojvodini se nameće statut preko lošeg Ustava

Šef poslaničkog kluba Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da se Vojvodini nam…

10. feb 2009

ceda.jpgŠef poslaničkog kluba Liberalno demokatske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da se Vojvodini nameće statut preko „lošeg ustava“ koji građani Vojvodine nisu podržali na referendumu.
„Statut je napisan preko noći i oni koji su ga pisali nikakvu pažnju nisu poklonili suštinskim potrebama Vojvodine. Tako su danas Vojvođani žrtve neskrivenog nacionalizma koji proizilazi iz neosnovanih kritika koje Stastut definišu kao put za stvaranje države Vojvodine“, rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.
On je dodao da su neodržive su kritike koje Statut Vojvodine definišu kao put do stvaranja države Vojvodine u državi Srbiji.
Lider LDP je kazao i da je problem sa predloženim Statutom Vojvodine „bespotreban“ i da ga je proizvela „neodgovornost vladajuće koalicije“.
Jovanović je istakao da LDP želi afirmisanu Vojvodinu, jasnu autonomiju, pravo na izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast u okviru moderno organizovane Srbije.
On je dodao da je koncept 90-tih „cementiran 2006. godine u nametnutom Ustavu“.
Osvrćuići se na raspravu o izmenama i dopunama Poslovnika o radu parlamenta, Jovanović je kazao da će njegova partija učestvovati u raspravi samo ako je to put do veće efikasnsti parlamenta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga