Jovanović: Vojvodina slamka spasa sa Srbiju

"Vojvodina je poslednja šansa za reorganizovanje zemlje i izgradnju moderne i normalne države"

09. juna 2013

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je u današnjem saopštenju da je Vojvodina „slamka spasa za Srbiju“ i istakao da se u Pokrajini politički, intelektualni i kulturni potencijali ukupnog društva Srbije.

„Vojvodina mora biti tvrđava evropske orijentacije našeg društva, uporište evropske politike i ideje modernizacije i promena u zemlji. Tema Vojvodine je poslednja šansa za reorganizovanje zemlje i izgradnju moderne i normalne države“, ocenio je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Jovanović je naglasio da zamrzavanja plata i penzija ne rešava uzroke krize jer je Srbija zemlja sa najvećom inflacijom, visokim procentom mladih koji žele da odu i najvećom stopom nezaposlenosti.

„U tako loše organizovanoj Srbiji, stradala je i Vojvodina koja je nekada bila njen najrazvijeniji deo“, ukazao je Jovanović i ocenio da je za stanje u Vojvodini odgovorna Demokratska stranka .

„Na primeru Vojvodine moramo prevazići svoje slabosti, i pokazati da smo sposobni da zemlju transformišemo u demokratsko društvo koje će jačati svoje institucije, afirmisati tržišnu ekonomiju i konkurenciju, postavite temelje drugačijeg sistema vrednosti, podići naše obrazovanje, krenuti u reforme penzionog fonda i restrukturiranje javnih preduzeća“, naveo je Jovanović.

(Beta) 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga