Jovanović: Vojvođani da preuzmu odgovornost za svoj život

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas u Novom Sadu da se LDP zalaže za autonom…

13. apr 2008

ceda.jpgLider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas u Novom Sadu da se LDP zalaže za autonomiju Vojvodine koja će značiti pravo ljudi u toj pokrajini da preuzmu odgovornost za svoj život, dodajući da to podrazumeva zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast za Vojvodinu.
Jovanović je na konvenciji stranke u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu rekao da se za to pravo ne mogu boriti samo regionalne stranke koje su u potpunosti posvećene samo Vojvodini, već će „Vojvodina biti takva samo kada je takvu prihvate stranke iz Beograda“.
„Vojvodina nije sama od sebe propala, neko je ovde došao sa jogurtom pre 20 godina“, kazao je on.
Lider LDP-a je rekao da ta stranka podržava predsednika Srbije Borisa Tadića u nameri da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.
„Ne znam da li Tadić može ili ne može da potpiše SSP, da li sme ili ne sme, ne znam da li je visoka ili skupa cena koju je spreman da plati ili neće da plati, ali znam da predsednik Srbije mora da potpiše taj sporazum“, kazao je Jovanović.
On je dodao da ta stranka posle izbora neće po svaku cenu učestvovati u političkoj trgovini kako bi se našla u vlasti.
Jovanović je rekao da LDP ne želi da bude „deo raštimovanog orkestra od Tadića, Čanka, Dinkića i Ljajića do Dačića i Palme“.
„Na izbore idemo da promenimo sistem i bilo bi bolje našim političkim prijateljima da podršku traže medju gradjanima, a ne od dinamičnog SPS-a ili evropski orijentisanog Arkanovog vojnika“, rekao je Jovanović.
Na konvenciji LDP-a u Novom Sadu predstavljeni su kandidati te stranke na izborima za Skupštinu Vojvodine 11. maja.
Osim Jovanovića, govorili su i predsednica Političkog saveta LDP-a Vesna Pešić, nosilac liste za pokrajinnske izbore Milivoj Vrebalov, nekadašnji predsednik pokrajinske vlade Đorđe Đukić i nosilac liste za lokalne izbore u Novom Sadu Nebojša Milenković.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga