Jovanović: Voditi politiku razumevanja i saradnje a ne politiku vraćanja u devedesete

"Teško je izgraditi mir tamo gde mira nekada nije bilo"

22. apr 2018

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović apelovao je danas na sprske i hrvatske zvaničnike da svojim delovanjem ne narušavaju teško uspostavljene veze i odnose između dve zemlje i dodao da je danas, više nego ikada pre, potrebno da zajedno gradimo zajednice mira i saradnje i razumemo jedni druge na tom putu.

“Oštro osuđujemo nedopustive izjave ministra odbrane Aleksandra Vulina kojima, po ko zna koji put, pokazuje da ne poseduje osećaj odgovornosti o onome šta priča. Aleksandar Vulin ne sme biti prepreka u odnosima Srbije sa državama u regionu, koji su u prošlosti bili ozbiljno narušeni”, naveo je Jovanović u saopštenju za javnost.

Ocenio je da Hrvatska mora na sebe preuzeti teret obaveza da se suoči sa prošloću i da sa Srbijom gradi novi suživot utemeljen na spremnosti da budućim generacijama omogućimo život u miru, koji sami sebi nismo mogli da omogućimo.

“Srbija i Hrvatska, zbog teške prošlosti, imaju obavezu jedna prema drugoj, ali i prema svojim građanima, da pokažu da su se distancirale od politika koje su nam nanele toliko patnji i da su spremne da izgrade odnose koje neće moći da naruši izjava ili istup jednog pojedinca”, poručio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, teško je izgraditi mir tamo gde mira nekada nije bilo i zato je potrebno voditi politiku razumevanja i saradnje, a ne politiku vraćanja u devedesete.

“Potrebne su nam ohrabrujuće poruke svih zvaničnika, ali i društva, koje kao proizvod jedino mogu imati Srbiju i Hrvatsku na evropskom putu, a ne Srbiju i Hrvatsku u devedesetim”, naveo je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga