Jovanović: Šta o Horvatovom ponašanju misle Medicinski fakultet i Klinički centar Vojvodine?

Član Gradskog veća pokazivao srednji prst političkim neistomišljenicima

18. sep 2015

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović pozvao je danas Medicinski fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Vojvodine da se izjasne o fotografijama na kojima član Gradskog veća zadužen za zdravstvo u Novom Sadu Zoltan Horvat pokazuje srednji prst na nedavnom kontramitingu Sprske napredne stranke (SNS).

Aktivisti Demokratske stranke pokušali su u utorak da održe ispred Gradske kuće konferenciju za novinare, povodom tri godine gradske vlasti, ali su ih u tome sprečili naprednjaci koji su se okupili u velikom broju skandirajući demokratama „Lopovi, lopovi“ i upućujući pogrdne reči na račun njihovog lidera Bojana Pajtića.

Aleksandar Jovanović je ocenio u pisanoj izjavi da Gradska vlast sigurno neće smeniti Zoltana Horvata sa funkcije gradskog ministra zdravlja zbog toga što usred radnog vremena, nasred Trga slobode, srednjim prstom pred objektivima pokazuje političkim protivnicima šta misli o njima i njihovoj želji da održe konferenciju za novinare.

Horvat„Takvo ponašanje je sigurno razumljivo, normalno i poželjno među pojedinim članovima Gradskog veća i on se sa njima dobro uklapa“, istakao je Jovanović.

On je naveo da nije realno očekivati ni da Horvat sam podnese ostavku na tu funkciju, jer da je u stanju da razmišlja na taj način, sigurno ne bi pokazivao srednjim prstom šta misli o drugim ljudima samo zato što su mu politički protivnici.

„Međutim, ono što bi trebalo da se dogodi jeste da se o tim fotografijama i potezu doktora Horvata izjasni Medicinski fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Vojvodine. Bilo bi važno čuti njihovo mišljenje, jer takvo ponašanje nije ni razumljivo, ni normalno, ni poželjno među Horvatovim koleginicama i kolegama lekarima i profesorima“, piše u izjavi potpredsednika LSV.

Jovanović je upitao da li se Horvat srednjim prstom obraća studentima kada nije zadovoljan nekim odgovorom, kao i da li se srednjim prstom obraća u operacionoj sali kada mu dodaju neprikladan instrument ili na kolegijumima.

„Hipokratova zakletva, između ostalog kaže: ‘U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri, vera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost’. Može li se, nakon ovih fotografija, verovati da to zaista važi i za doktora Horvata?“, naveo je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga