Jovanović: Protesti ponovo masovni kada se krene u kampanju za bojkot izbora

Stefanović (SSP): Bojkot je jedini put do slobodnih i poštenih izbora

11. sep 2019

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da će se protesti u Beogradu i širom Srbije omasoviti kada opozicija krene u zajedničku kampanju bojkota izbora.

„Time će protesti dobiti puni smisao i novi elan. Ideja otpora ovom ludilu i ovakvom korumpiranom sistemu je noseća ideja, a onda idemo ka tome da ’izborni dan’ bude kulminacija istinske volje naroda, koja će se manifestovati izlaskom ljudi na ulice. To će biti pravi glas naroda, umesto da nas neko tera da ubacujemo glasove u ćoravu kutiju i da učestvujemo u Vučićevom igrokazu – lažnim izborima“, rekao je Jovanović u intervjuu portalu Direktno, a prenosi Narodna stranka.

Jovanović je istakao da u najvećoj opozicionoj grupaciji, Savezu za Srbiju, postoji konsenzus da bi izbore trebalo bojkotovati, i naveo da vaninstitucionalna borba nije samo uvod u borbu za poštene izbore, već je to „preduslov za promenu kompletnog sistema, što je naš krajnji cilj“.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da se stvara politički front za bojkot koji u narednim nedeljama i mesecima mora postati „društveni front otpora ovom ludilu i korumpiranom sistemu“, i dodao će taj front, pored opozicionih stranaka, činiti i svi koji su podržali bojkot – ugledni pojedinci, građanska udruženja i sindikati.

„Ako neke političke organizacije iz nekih sebičnih interesa i ličnih privilegija odluče da idu na lažne izbore, to ne može da pokvari ideju bojkota. Time će razotkriti sebe, pokazati da su im lične privilegije i fotelje važnije od opšteg interesa, a onda i ne zaslužuju da se zovu opozicija, ako mene pitate“, naveo je Jovanović.

Stefanović (SSP): Bojkot je jedini put do slobodnih i poštenih izbora

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da su bojkot predstojećih izbora i, kako se izrazio „ogoljavanje režimske represije“, jedini put do slobodnih i poštenih izbora.

„Imali smo priliku da vidimo da režim ne namerava da poboljša izborne uslove, ali ni da razgovara o zahtevima stručnog tima jedan od 5 miliona. Skupštinsku govornicu je poslanik SNS (Marko) Atlagić iskoristio za obračun sa profesorima nazivajući ih pogrdnim rečima, dokazujući još jednom netrpeljivost prema svakome ko drugačije misli. Da ovo nije incident potvrdio je Vladimir Đukanović ponavljajući više puta kako su svi zahtevi stručnog tima besmisleni i da o njima nema šta da se razgovara“, naveo je Stefanović.

On je u pisanoj izjavi ukazao na zastrašivanje džipovima birača na lokalnim izborima u Medveđi i podsetio da su pojedini poslanici SNS to označili kao „mašinu koja melje opoziciju“.

„Jasno je da se ne smemo poniziti i pristati na njihove uslove lažnih izbora. Bojkot i ogoljavanje režimske represije su jedini put do slobodnih i poštenih izbora na kojem se neće predstavljati džipovi već ideje kako sistem promeniti i bolje živeti“, dodao je on.

(Danas, Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Branik srBstva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga