Jovanović: Privesti Šešelja zbog napada na Čanka

"Staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i sprečiti njegovo terorisanje cele zemlje"

18. apr 2018

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zatražio je danas da policija privede Vojislava Šešelja, kao i da hitno identifikuje i privede obezbeđenje lidera Srpske radikalne stranke, zbog današnjeg fizičkog napada na predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

„Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada je u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca. Potrebno je staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i sprečiti njegovo terorisanje cele zemlje i poštenih i pristojnih građana“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je današnjim ponašanjem, kada je reč o hrvatskim parlamentarcima, Šešelj obrukao Srbiju i njene građane „još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čoveka, što Šešelj nikada nije ni bio“.

„Gazeći hrvatsku zastavu i vređajući hrvatske poslanike samo je kompromitovao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susedstavu, svesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše odnose“, naveo je Jovanović.

On je pozvao nadležne da zabrane najavljeni skup radikala u Hrtkovcima i naveo da „u slučaju da skup bude odobren, unaped upozorio da on neće biti održan, jer će ga (LDP) sprečiti“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga