Jovanović: Pred građane izaći sa istinom koja se mora čuti

Promena Ustava i rešavanje statusa Kosova su prioritet

08. juna 2017

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da „evropska Srbija nema alternativu“ zbog čega se u narednom periodu mora rešiti status Kosova nastavkom dijaloga sa Prištinom, promeniti Ustav Srbije, kao i raditi na čuvanju celovite BiH kroz dogovor Srba i Bošnjaka.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da se te teme ne smeju gurati pod tepih, ističući da LDP insistira na regionalnoj stabilnosti i drugačijim odnosima sa državama u regionu, kao i na spremnosti Srbije da reši otvorena pitanja koja ima sa svojim susedima zbog budućnosti zemlje i Balkana.

„Najavljeni razgovori o promeni Ustava i položaja Kosova i Metohije u njemu predstavljaju jedinstvenu priliku da se pred građane izađe sa istinom koja se mora čuti, kako bi društvo dobilo šansu da izađe iz živog blata u kojem se davi tri decenije“, rekao je lider liberala.

Ocenio je da politika neutralnosti i balansiranja između Moskve i Brisela ne može više da izdrži „test vremena“ i da je „potrebno hrabrije zakoračiti u integracije za zemljama Zapadne Evrope i otvoriti dijalog o članstvu Srbije u NATO“.

„Srbija danas nema više vremena za politiku koja se vodila u prethodnih pet godina, čija je osnovna osobina bila neodlučnost i manjak hrabrosti kada su u pitanju problemi koji presudno utiču na naše živote“, naveo je Jovanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga