Jovanović: Potreban razgovor vlasti i opozicije o uslovima za izbori

"Politiku su sveli na zaklinjanje vođi, na dokazivanje vernosti i odanosti liderima"

01. apr 2019

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas vlast i opoziciju da otvore razgovore u društvu i utvrde način izlaska iz aktuelne političke krize i dodao da ni po koju cenu ne treba ići na izbore dok se sve strane ne dogovore o uslovima u kojima glasanje treba da se održi.

„Svaki drugi potez je neodgovoran i uvlači nas u pakao u kojem neće biti pobednika i poraženih, već će krajnji rezultat biti konačno uništenje političkog života i zatrovani odnosi, posle kojih neće biti nazad“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da je veoma opasna klima koju diktira vlast, ali i deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju, koja vodi ekstremnoj polarizaciji društva i podeli na saveznike i izdajnike.

„Umesto da se opredeljujemo na političkoj osnovi, da nudimo vrednosne stavove, da diskutujemo o konkretnim rešenjima, politiku su sveli na zaklinjanje vođi, na dokazivanje vernosti i odanosti liderima, a ne idejama. Nemamo više prava na grešku. Treba nam snažan evropski, demokratski impuls koji će drastično da ubrza naše evropske integracije i reforme, da produbi regionalnu saradnju i da stavi tačku na sve potencijalne sukobe sa susedima“, dodao je on.

Jovanović je rekao da izbori treba da budu održani posle postizanja sporazuma između Beograda i Prištine.

„Zato i pozivam (Aleksandra) Vučića, (Hašima) Tačija i (Ramuša) Haradinaja da sednu i dogovore se, sa ili bez ukinutih taksi, i na taj način pomognu u postizanju trajnog mira između Srba i Albanaca. A za trajni put ka miru na ovim prostorima, neophodno je i da Srbija pomogne da BiH postane članica NATO-a“, naveo je lider LDP-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga