Jovanović: Poslanički klub LSV-a postoji, zaustaviti obračune među snagama građanske orijentacije

"Ako neko treba da nestane, neka to budu politike zločina i stranke koje su ih sprovodile"

08. feb 2017

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da je formalno omogućio da poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je ostala bez jednog poslanika, i dalje postoji u Skupštini Srbije.

Čedomir Jovanović je, kako kaže, svojim potpisom omogućio da LSV i dalje ima svoj poslanički klub, nakon što ga je napustila Marinika Tepić.

Njenim odlaskom, četiri poslanika LSV-a ne bi mogla da imaju svoj poslanički klub, jer je za to potrebno najmanje pet poslanika.

„Ne želim da se od Skupštine pravi buvlja pijaca i da se zbog formalnih razloga ugasi poslanički klub koji je potreban Srbiji. Ovim simboličkim potezom poslata je jaka poruka da je važno da u Srbiji opstaju građanske i demokratske snage i da je snažno suprostavljanje nacionalističkim i ekstremističkim grupama naša zajednička obaveza“, rekao je Jovanović Tanjugu.

Dodao je da se nada da će njegov gest zaustaviti obračune među strankama i snagama građanske orijentacije, koje su, kaže, „prevelika manjina u zemlji da bismo smeli da pomislimo da vodimo međusobne ratove“.

„Moramo da čuvamo jedni druge. Pogrešno je i šteta je da zbog predsedničkih izbora parlament ostane bez LSV-a, autentične vojvođanske partije. Ako neko treba da nestane, neka to budu politike zločina i stranke koje su ih sprovodile, ekstremisti koji nas vraćaju u devedesete, a ne bilo ko od simbola beskpromisne borbe protiv ludila koje nam se ponovo vraća u život“, naveo je Jovanović.

Naveo je da su LSV i njihov lider Nenad Čanak sa svim pijetetima i hipotekama koje ih prate potrebni Srbiji i da ih je podržao jer je siguran da je svima potrebno više demokratije, solidarnosti, tolerancije, odlučnosti u borbi za građanske slobode i ljudska prava, više Vojvodine i svih njenih vrlina.

„LDP je i ledomac koji krči put i najodaniji čuvar svega što je ugroženo a potrebno društvu“, zaključio je Jovanović.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga