Jovanović: Pokvaren odnos republičke vlasti prema Vojvodini

Vlast u Srbiji "potpuno beži" od teme vojvođanske autonomije

24. okt 2012

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je republička vlast tretirala i još uvek tretira Vojvodinu „na pokvaren način“.

Jovanović je za današnji novosadski Dnevnik rekao da vlast u Srbiji „potpuno beži“ od teme vojvođanske autonomije.

„Uvredljiv je usputni komentar premijera (Ivice Dačića) da se u dva dana susreo s premijerima dve pokrajine-Kosova i Vojvodine. Kakva je to poruka Vojvodini, guranje u kontekst Kosova, sukoba, činjenice da danas s Tačijem mora da razgovara u Briselu dok se Vojvodini, kao lojalnoj pokrajini, uskraćuje čak i pravo da ima svoje privredno i kulturno predstavništvo u tom Briselu?“, kazao je Jovanović.

On je ocenio da se nekoliko političara partijski pogađalo i dogovaralo kako da obesmisli svaku naznaku funkcionalne autonomije prilikom pisanja i nametanja Ustava iz 2006. godine.

Jovanović je optužio predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je „generator antievropske politike“ i da proizvodi „stalne tenzije“ u svakom intervjuu ili javnom nastupu.

„U Srbiji niko posle Miloševića, izuzev Koštunice, to nije radio, naročito s tako moćne pozicije. Nikolić je prvi lansirao tezu da nam neprijatelji oduzimaju zemlju i ruše njene temelje, stalno pravi haos u regionu objašnjavajući Makedoniji ili Hrvatskoj šta treba da rade, u Rusiji je češće nego kod kuće“, kazao je predsednik LDP-a.

(Dnevnik)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga