Jovanović: Opozicija da izađe jedinstveno na sledeće izbore

Potreban dogovor sa bliskim strankama oko uspostvaljanja efikasne političke platforme neophodne za dobre rezultate

25. sep 2016

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da opozicija na predsedničkim izborima i izborima u Beogradu treba da nastupa jedinstveno.

On je na sednici Glavnog odbora stranke rekao da je potreban dogovor sa bliskim strankama oko uspostvaljanja efikasne političke platforme neophodne za dobre rezultate.

„Kao etapa tog dogovora (oko platforme) je izlazak sa zajedničkim predsedničkim kandidatom i zatim ista pravila i za izbore u Beogradu“, rekao je Jovanović.

Predsednički izbori u Srbiji treba da doprinesu prevazilaženju problema u zemlji, a ne da budu nova etapa međusobnog istrebljenja stranaka, rekao je Jovanović i dodao da ne sme da bude konfuzije oko dogovora opozicije kao za parlamentarne izbore.

On je dodao da u slučaju da dogovora ne bude, odnosno ako niko ne pristane da bude kandidat opozicije za predsednika, LDP mora da ostane aktivna i učestvuje u tim izborima.

Govoreći o refrendumu u Republici Srpskoj, on je kazao da će građani izglasati da 9. januar bude Dan RS, „da mnogi tu odluku neće poštovati i da će to samo biti povod za nove sukobe“.

Lider LDP je ocenio i da predsednik RS Milorad Dodik prestao da ide po mišljenje u Beograd već da sada ide u Rusiju.

Govoreći o situaciji u zemlji i politici Vlade Srbije, on je kazao da je Srbija u velikim problemima i da su uzrok tih problema ljudi koji je vode, ali je dodao da ipak mora više da se radi na sopstvenoj politici nego na kritici politike premijera Aleksandra Vučića.

On je ocenio da je vlada kontraproduktivna i da je samoj sebi najveći problem.

Jovanović je kazao da LDP mora da se transformiše i da u fokusu treba da ima probleme društva koji će se rešavati i potrebe društva na koje će odgovarati.

On je ocenio i da LDP od 2005. godine nije bio ni u jednoj vladi, jer sa tom strankom dolazi sistem vrednosti koji bi ključno promenio zemlju, na šta niko do sada nije bio spreman.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga