Jovanović (NS) pita Sinišu Malog gde su tri i po milijarde investicija za Beograd na vodi

"Nije najveći problem što za više od tri godine nisu uspeli da usele dve stambene zgrade, već što je Beogradu načinjena velika materijalna šteta, a Srbija stavljena na međunarodnu crnu listu zemalja osumnjičenih za pranje novca"

07. maja 2018

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas da gradonačelnik Siniša Mali predstavljajući „Beograd na vodi“ kao „simbol promena i ključni razvojni projekat“ vređa inteligenciju Beograđana, te da kao čovek koji je za vreme mandata proizveo brojne afere i radio u privatnom interesu, i između ostalog izigravao agenta za prodaju nekretnina, „ne zaslužuje ministarsku funkciju“.

„Nije najveći problem što za više od tri godine nisu uspeli da usele dve stambene zgrade, već što je ovakvom verzijom tog projekta Beogradu načinjena velika materijalna šteta, a Srbija stavljena na međunarodnu crnu listu zemalja osumnjičenih za pranje novca. Savski amfiteatar jeste strateško zemljište Beograda, ali je ono moralo biti iskorišćeno za dobrobit svih Beograđana, a ne opskurnih investitora, navodno iz Abu Dabija“, naveo je Jovanović.

Jovanović je javno upitao Malog, gde su tri i po milijarde evra stranih investicija, koje su obećane ovakvom verzijom „Beograda na vodi“ ali i ko su pravi vlasnici koji stoje iza tog projekta?

„Kako je moguće da Beograd unese u zajedničko preduzeće zemljište vredno milijardu evra i obaveže se na sve troškove njegovog raščišćavanja i opremanja, a da privatni investitor postane njegov većinski vlasnik sa ulaganjem od svega nekoliko desetina miliona evra?“, navodi Jovanović.

„Na koji način će stambeno naselje i šoping mol pokrenuti razvoj Beograda i čitave Srbije, što je od 2015. godine obećavao zajedno sa gospodinom Goranom Vesićem? Da li je Siniša Mali u protekle četiri godine bio gradonačelnik svih Beograđana ili agent za prodaju nekretnina za račun privatnih investitora sumnjivog porekla?“, navodi se u saopštenju.

„Siniša Mali će, nažalost, ostati upamćen kao gradonačelnik koji je radio u korist privatnog a ne javnog interesa, proizveo do sada nezabeležen broj afera, zloupotrebio ključni strateški prostor Beograda, izmestio na pogrešno mesto glavnu železničku stanicu, naterao Beograđane da strancima godišnje plaćaju 38 miliona evra za preradu otpada, što je u celom svetu profitabilan biznis“, naveo je Jovanović i dodao da je nakon svega nabrojanog, malo reći da Siniša Mali nije zaslužio ministarsku funkciju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga