Jovanović: Neophodna decentralizacija policije

Čekanja pred šalterima ne bi bilo da Vojvodina ima svoju policiju, a gradovi i opštine veća ovlašćenja.

05. sep 2011

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je da višegodišnje gužve pred šalterima Policijske uprave u Novom Sadu predstavljaju još jedan dokaz da je policiju u Srbiji neophodno decentralizovati.

Jovanović je na konferenciji za novinare rekao da bi policija bila daleko efikasnija ukoliko bi lokalne samouprave dobile veća ovlašćenja nad njom, i ukoliko bi pokrajina Vojvodina imala sopstvenu policiju.

On je podsetio da građani Novog Sada i okoline već tri godine moraju stajati u dugačkim redovima da bi izvadili lične dokumente. Ocenio je da krivicu za to ne snosi Policijska uprava Novi Sad, s kojom gradske valsti imaju “odličnu saradnju”, već Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema Jovanovićevim rečima, sadašnje gužve pred šalterima mogle bi biti rešene uz “samo jedan potpis” resornog ministra Ivice Dačića. Najavio je da će, počev od danas, Dačiću svaki dan slati jednu fotografiju, na kojoj se vide “nesnosne gužve” ispred zgrada Policijske uprave Novi Sad.

“Ljudi uzimaju slobodne dane da bi izvadili lične karte, pasoše… Oni stoje tokom cele noći da bi došli na red, stoje po vrućini, po kiši, po zimi… To se više ne može podneti, ova stvar se konačno mora rešiti”, rekao je Jovanović.

On je podsetio da je Grad Novi Sad više puta pomagao policiji kupovinom različite opreme i zapošljavanjem radnika gradske uprave na poslovima izdavanja licnih dokumenata.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga