Jovanović: Neodmerena reakcija Saše Jankovića

"Saša Janković neskriveno izbegava odgovore na sva fundamentalna pitanja"

08. mar 2017

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da danas da je „neodmerena reakcija“ predsedničkog kandidata Saše Jankovića da mu nije potrebna Jovanovićeva podrška razočarala ne samo glasače LDP-a, već i sve ljude posvećene idejama građanske Srbije.

„Podrška koju sam dao Jankoviću nije izraz ličnih simpatija ili bilo kakvih jeftinih kalkulacija, ona je izraz borbe za ostvarenje ciljeva kojima sam posvećen od kad se bavim politikom“, naveo je Jovanović na svom profilu na Fejsbuku.

Janković je sinoć zamolio Jovanovića, koji je na TV N1 najavio da će ga podržati u trci za predsednika Srbije, da ne glasa za njega, i dodao da je ta poruka upućena lično Jovanoviću, a ne LDP-u.

Jovanović je objasnio da je dao podršku Jankoviću zbog svih ljudi sa kojima je sarađivao i zbog svih koji su rešili da ne odustanu.

„Činjenica je da Saša Janković danas oseća potrebu da se ogradi od mene i LDP-a zbog naših izraženih programskih dilema usled odsustva njegove konkretne politike u odnosu na sve probleme našeg društva, kao i neskriveno izbegavanje odgovora na sva fundamentalna pitanja od kojih presudno zavisi orijentacija zemlje, a samim tim i budućnost svih nas“, napisao je Jovanović.

Lider LDP-a je dodao da je njegova rezervisanost u pružanju podrške bila izraz baš tih razlika u stavovima i izraz insistiranja na potpunim istinama o devedesetim, istinama o sadašnjem vremenu, ali i istinama o vremenu posle izbora, u kojem želi da vodi građane kao predsednik.

„Zato mislim da je odbacivanje naše podrške u političkom trenutku u kojem je svaki glas važan, a vrednosti savremenog, modernog, evropskog društva najugroženije u poslednjih petnaestak godina, neodgovoran i nepromišljen čin koji ni na kakav način, bar u mom slučaju, ne utiče na već izneti stav o Saši Jankoviću kao kandidatu za predsednika Srbije“, rekao je Jovanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga