Jovanović: Naplativost komunalnih usluga u NS viša od 70 odsto

Novosađani su „poznati” kao redovne platiše i kao neko ko redovno izmiruju svoje obaveze

20. mar 2012

Predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović izjavio je danas da je u Novom Sadu naplativost komunalnih usluga iznad 70 odsto, a naplativost poreza na imovinu oko 80 odsto.

„Ovi podaci su za svaku pohvalu, jer pokazuju da i pored vrlo teške finansijske situacije, naši sugrađani razumeju koliko je važno da se obaveze plaćaju na vreme”, rekao je Jovanović prilikom obilaska Centra za potrošače Novosadske toplane.

Prema njegovim rečima, Novosađani su „poznati” kao redovne platiše i kao neko ko redovno izmiruju svoje obaveze.

„Tim sredstavima obnavlja se komunalna infrastruktura grada i zbog toga Novi Sad ima dobru tradiciju kvalitetnog održavanja komunalnog sistema”, kazao je Jovanović.

On je pozvao sugrađane koji redovno plaćaju usluge Novosadske toplane da dođu po besplatne karte za bazen i za klizalište.

Ta akcija se sprovodi u okviru reprograma duga koji Javno preduzeće Sportski i poslovni centar “Vojvodina” (Spens) ima prema Novosadskoj toplani. Bazen i klizalište nalaze se na Spensu.

Direktor Novosadske toplane Vladimir Jelić precizirao je da je u poslednjih nedelju dana podeljeno više od 65.000 besplatnih ulaznica.

Ispred Spensa pojavili su se preprodavci, koji besplatne karte za bazen prodaju po ceni od 100 dinara. Puna cena karte za zatvoreni bazen košta 230 dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga