- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Jovanović: Nadležni da kazne odgovorne za pretnje NUNS-u

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je državne vlasti da hitno utvrde i kazne odgovorne za izradu i lepljenje letaka s uvredama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

U saopštenju potpredsednika LSV Aleksandra Jovanovića, ocenjuje se da je lepljenje plakata bilo „promišljena akcija zastrašivanja članova NUNS“.

„Ovakve pretnje se moraju razumeti krajnje ozbiljno s obzirom na činjenicu da su u ovoj zemlji novinari ubijani, a brojni napadi i pretnje novinarima i dalje nerasvetljeni. Krajnji je trenutak da počinioci i njihovi nalogodavci ovakvog gnusnog kukavičkog dela dobiju ime, prezime i kazne“, upozorio je Jovanović i dodao da LSV očekuje da nadležni državni organi što pre urade svoj posao.

NUNS je danas saopštio da je ulaz u zgradu Doma novinara u Beogradu prošlog vikenda oblepljen plakatima na kojima je za NUNS pisalo da je „Udruženje neprijatelja Srbije“.

NUNS je u saopštenju naveo da je Udruženje novinara Srbije u nedelju ujutro to prijavilo policiji koja je odmah izvršila uviđaj, a obavešteno je i Tužilaštvo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!