Jovanović: Na zajedničkog kandidata vlasti odgovoriti zajedničkim kandidatom opozicije

"Staviti tačku na petogodišnje lutanje opozicije"

12. feb 2017

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovio je danas svoje zalaganje da partije demokratske orijentacije na izbore treba da izađu sa jednim a ne sa dva kandidata, kao što je sada slučaj, i ocenio da su predsednički izbori prilika da se “udare temelji političke alternative” koja treba da uspostavi ravnotežu u zemlji i normalizuje narušene odnose.

“Ako mogu stranke vladajuće koalicije da, jedna po jedna, odustaju od već najavljenih kandidatura i da se njihovi lideri povlače u korist zajedničkog kandidata vlasti, najmanje što mi možemo da uradimo je da ponudimo isto to građanima koji očekuju takav potez od nas”, naveo je Jovanović u saopštenju za javnost.

Izrazio je očekivanje da će se u narednim danima potencijalni kandidati izjasniti o njegovom predlogu i da tako stave tačku na “petogodišnje lutanje opozicije, zbog kojeg se već plaća previsoka cena”.

Jovanović je rekao da Srbija mora da prihvati istinu o Kosovu, istinu o ratovima i zločinima iz devedesetih, značaj borbe za očuvanje mira u Bosni i Hercegovini, istinu o ekonomiji, ljudska prava, građanske slobode, medijske slobode, strateško političko opredeljenje između Evrope i Rusije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga