Jovanović (LSV): Fašistički komentar glavnog urednika Večernjih novosti

Laž je da su svi Srbi spasavali Jevreje i rekao da je upravo Srbin Milan Nedić odgovoran za “čišćenje” Srbije od Jevreja

28. feb 2016

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović optužio je danas direktora i glavnog urednika beogradskih Večernjih novosti Ratka Dmitrovića da je svojim komentarom o književniku Filipu Davidu ispoljio fašizam.

“Komentar koji je Dmitrović juče napisao u odbranu (predsednika Srbije) Tomislava Nikolića, napadajući pisca Filipa Davida, uveliko je prevazišao govor mržnje i može se podvesti jedino pod fašizam”, naveo je Jovanović u saopštenju za javnost.

On je upitao šta znači Dmitrovićeva rečenica: “Da li su Srbi negde i nekada zaslužili da Filip David ponižava njihovog predsednika? Jesu, za vreme Drugog svetskog rata, kad su od konc-logora sačuvali porodicu David“.

“Možda ih nije trebalo sačuvati? Da li Dmitrović smatra da je neprjatna situacija u kojoj se našao Nikolić vredna ovog poređenja? Šta ovakvi redovi treba da znače od urednika jednih dnevnih novina? Ovo nije država samo Srba, već svih građana Srbije. Drugo, nisu ni Srbi ni svi građani Srbije uvređeni postupkom jednog intelektualca, nego postupcima takvog predsednika države. I njegovom biografijom”, naveo je Jovanović.

Dodao je da je laž da su svi Srbi spasavali Jevreje i rekao da je upravo Srbin Milan Nedić odgovoran za “čišćenje” Srbije od Jevreja.

“Ne očekujem da se Ratko Dmitrović izvini Davidu i shvati grešku, mada bi to bilo ljudski sa njegove strane. Ali mogu barem, kao građanin, čitalac i svedok mračnih devedesetih, da budem zgađen njegovim komentarom. I da se ogradim od Dmitrovića”, naveo je Jovanović.

Ocenio je da je komentar koji je Dmitrović dao sa pozicije državnog medija zapravo dodatno dolivanje ulja na vatru, koje samo doprinosi tome da se pojača utisak da su napad i organizovana hajka zvaničan stav države i njenih organa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga