Jovanović (LDP): Zloupotrebljene žrtve bombardovanja na protestu u Beogradu

"Ukoliko predstavnici dela opozicije nisu imali snage da na protestima okupljenima kažu istinu o tome šta se događalo devedesetih, neka zauvek zaćute"

24. mar 2019

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je večeras da su na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu zloupotrebljene žrtve bomardovanja Srbije 1999. godine, te da je trebalo reći da je ono bilo posledica neodgovorne politike „prepune zločina i grešaka“.

„Sve što je do sada urađeno protestima, zloupotrebljeno je. Zloupotrebljeno je nezadovoljstvo ljudi i urađeno je nešto što je protiv svakog normalnog čoveka u Srbiji“, rekao je Jovanović, a navodi se u saopštenju LDP-a.

Jovanović je u saopštenju naveo da je na protestu bilo potrebno reći istinu o nekadašnjem predsedniku SR Jugoslavije Slobodanu Miloševiću i predsedniku Republike Srpske Radovanu Karažiću.

„Ukoliko danas predstavnici dela opozicije nisu imali snage da na protestima okupljenima kažu istinu o tome šta se događalo devedesetih, neka zauvek zaćute“, poručio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, u programu od 30 tačaka Saveza za Srbiju nedostaje najvažnija tačka a to je „Srbija u Evropskoj uniji, pa, samim tim, i Srbija u miru sa kosovskim Albancima, čime bi bio obezbeđen trajni mir u regionu“.

„Večeras je, umesto nacionalističkog ludila, trebalo pozvati i Tačija i Haradinaja i Vučića da razgovaraju. Zato što je to u interesu svih nas“, kazao je Jovanović.

On je poručio da „nema budućnosti u šetnjama sa nacionalistima, niti putem i stopama Radovana Karadžića, koga oni pravdaju i veličaju“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga