Jovanović (LDP) u poseti Prištini

Zabrane putovanja sportistima pokazuju koliko je malo potrebno da se uruši sav napredak u normalizaciji odnosa

10. maja 2018

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović počeo je danas dvodnevnu posetu Prištini porukom da mir u regionu mora biti ključna vrednost oko koje će se okupiti društveni i politički akteri, i na osnovu toga nastaviti procesi saradnje, regionalnog povezivanja i evropskih integracija.

U saopštenju LDP-a navedeno je da nedavni događaji i zabrana putovanja za sportiste, poslanike i zvaničnike produbljuju nepoverenje između srpskog i kosovskog društva, i pokazuju koliko je malo potrebno da se uruši sav napredak u normalizaciji odnosa.

Iz te stranke navode da je povod Jovanovićeve posete predavanje koje će održati studentima AAB univerziteta u Prištini, sa kojima će razgovarati o obavezi da se i Srbija i Kosovo, kao i njihov međusobni odnos, reformišu na takav način da rata i sukoba više nikada ne bude.

„Mladi su za ovu temu najvažniji sagovornici, jer generacije rođene i odrasle posle konflikta imaju pravo i šansu na život koji nije opterećen i obeležen neprijateljstvima, već poštovanjem i saradnjom“, piše u saopštenju.

Predsednik LDP-a razgovaraće i sa političkim činiocima na Kosovu o aktuelnim političkim temama, kao i perspektivi za unapređenje procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine, kome je „neophodna nova doza energije i posvećenosti“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga