Jovanović (LDP): Presude su dokaz da se radi o pokušaju terorizma, uz podršku Rusije

"Iz navodnog srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu organizuju akcije destabilizacije drugih država"

10. maja 2019

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da presude organizatorima i učesnicima pokušaja „državnog udara“ u Crnoj Gori dokazuju da se radi o klasičnom pokušaju terorizma, uz podršku obaveštajnih struktura Rusije.

„Destabilizacija regiona pokušana je preko ekstremističkih grupa, uz aktivno učešće političkih lidera, koji su nasilnim putem, za interese druge države, hteli da promene legitimnu vlast“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Naveo je da iz „navodnog“ srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu „organizuju akcije destabilizacije drugih država, da je to posle Crne Gore pokušano i u Makedoniji“.

On je ocenio da je posle tih poraza, pritisak Rusije definitivno prebačen na Srbiju, koja ne sme da postane poslednje utočište propale nacionalističke politike.

„Kao platforma za unošenje nemira u ovaj deo Evrope koristi se problem Kosova i unutrašnji odnosi u Bosni i Hercegovini. Trajni mir će biti garantovan jedino dogovorom Srba i Albanaca o statusu Kosova i kompromisom koji moramo da napravimo. Paralelno sa tim, moramo aktivno da učestvujemo u rešavanju nagomilanih problema u BiH i da podržimo ideju učlanjenja ove zemlje u NATO“, ističe se u saopštenju.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga