Jovanović (LDP): Nema demokratije i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu

"Građani imaju pravo da odbiju Sporazum sa narodom"

09. feb 2019

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović naveo je danas da je Savez za Srbiju (SzS) građanima „podmetnuo isprazni populistički dokument“ pod nazivom Sporazum sa narodom, koji građani imaju pravo da odbiju.

Jovanović je u saopštenju napisao da je sporazum dokument o dogovoru koji je SzS „napravio sam sa sobom“ i da zloupotrebljava nezadovoljstvo građana trenutnim stanjem u zemlji.

„Glavni atribut tog dokumenta je izbegavanje odgovornosti, kroz izostavljanje ključnih političkih pitanja i predlaganje neke zamišljene ekspertske vlade koja će za godinu dana rešiti sve naše probleme koje danas ne smemo ni da nabrojimo“, ocenio je Jovanović.

Dodao je da umesto šarenih laža treba reći istinu, da nema demokratije i razvoja ljudskih prava i građanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.

„Ne pristajemo da nam evropske vrednosti tumače Boško Obradović i Milan Stamatović, koji u Srbiju od sveta znaju da dovedu samo ruske paravojne formacije, koje decu vode u šume da pucaju, i militantne bajkere da seju strah. Nepostojanje Evrope u dokumentima SzS jasan je i izričit politički stav i orijentacija, a ne stvar kompromisa. Pod maskom da stvaraju front protiv Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi“, poručio je Jovanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga