Jovanović : Ideja o predizbornoj vladi nije da postanem deo vlasti, već jedini izlaz iz krize

"Da se građani poštede mrcvarenja koje očigledno predstoji"

07. sep 2019

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović kazao je da je predizborna vlada jedini izlaz iz krize i da će se do poslednjeg trenutka boriti za tu ideju, kao i da neće povlačiti svoju inicijativu.

Jovanović je kazao da ta ideja predizborne vlade nije način da on lično postane deo vlasti, kako to pišu pojedini mediji, kako je rekao, već da je to način da se građani poštede „mrcvarenja“ koje očigledno predstoji.

„Ne interesuje me da budem deo te vlade, niti se ovde radi o privatnim ambicijama, kako neki zamišljaju i za šta me optužuju. Predizborna vlada je jedini izlaz iz krize u kojoj se nalazimo i poslednja šansa da u izbore uđemo sa atmosferom koja bar malo liči na normalnu“, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Dodaje da ga zanima šta o njegovoj ideji misli predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, Demokratska stranka, Dveri, a da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa svoje strane, mora da razume da ne može da odbija svaki predlog i da se ponaša kao predsednik jedne od stranaka koja, kako je ocenio, ide na te izbore dok ostavlja ostatak društva.

Jovanović je dodao je da ga ni danas ne zanima da bez glasova dođe na vlast i da ga interesuje da se dogovore oko elementarnih stvari u narednim mesecima i da ne prave od kampanje front, a od partijskih aktivista agresivne vojnike.

„LDP ne mora biti deo vlade, ne mora ni da učestvuje na izborima, ne moramo jednu listu predati na proleće, ali sigurno nećemo odustati od borbe za normalno, demokratsko društvo samo zato što su neodgovorni pojedinci odlučili da i dalje eksperimentišu sa ovom zemljom“, kazao je Jovanović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga