Jovanović: Dogovor o jednoj listi bio bi prvi korak ka obnovi DS-a

Da se obnovi Demokratska stranka, koja bi po svemu bila konkurentna Vučićevom SNS-u

01. mar 2016

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da ne treba tražiti krivca za neuspešan ishod razgovora o formiranju jedinstvene izborne liste proevropske opozicije i ocenio da bi, da je dogovor bio postignut, to bio pravi put da se obnovi Demokratska stranka.

„Apsolutno sam verovao da će dogovor biti postignut. I nije tu stvar samo u jednoj listi, već bi ta lista bila samo prvi korak u integrisanju naših stranaka sa ambicijom da se obnovi Demokratska stranka (DS) koja bi po svemu bila konkurentna Vučićevom SNS-u“, rekao je Jovanović za Radioteleviziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, dogovor je bio postignut, ali je DS ipak odlučio da ide na posebnoj listi.

„Razumem da ljudi traže krivca, ali ne mogu da za to optužujem Bojana Pajtića, koji se povukao iz pregovora. I treba znati da niko tu nije nikog izgurao iz dogovora, mislim na manje stranke. U dokumentu koji smo potpisali bilo je mesta i za Živkovića, i za Veselinovića i druge, kao i za LSV“, rekao je Jovanović.

Ocenio je da su i reakcije poslanika Srpske napredne stranke tokom skupštinske rasprave u nedelju na najavu o mogućem dogovoru oko formiranja jedne liste, potvrda kolika bi bila težina takvog dogovora.

Jovanović je rekao da mu je cilj konsolidacija političkog života.

„Niti bih mogao da sarađujem sa Vučićem, niti takva potreba postoji. Moj cilj je konsolidacija političkog života kako bismo dobili stranku konkurentnu Vučiću, stranku koja bi Vučiću mogla da kaže da je došao kraj vladavini u kojoj je on i premijer, i sudija, i tužilac, i direktor sportskog kluba, i apsolutno sve. Ja se za to borim na ovim izborima: da nikad više u Srbiji ne bude sve u rukama jednog čoveka“, kazao je predsednik LDP-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga