Jovanović: Bez vojvođanske policije u Vojvodini vladavina straha

"Borba protiv kriminala i nasilja nije moguća u postojećoj centralizovanoj organizaciji MUP-a iz Beograda"

21. dec 2016

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović upozorio je da je nasilje u gradovima Vojvodine, od kojih je poslednji imao epilog dve osobe koje su preminule u noći između utorka i srede u Novom Sadu, posledica nemogućnosti pravovremene reakcije organa Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je podsetio da je LSV u prethodnom periodu ukazivala na probleme kao što su ugrožena bezbednost ljudi i imovine, te obračuna huligana, dilera narkotika i kriminalaca.

„Naš zahtev za formiranje vojvođanske policije, koja je postojala u Vojvodini, ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti na najviši nivo, kakav je i bio pre dve decenije. Na taj način bi se na ovakve probleme reagovalo pravovremeno, bez ostavljanja prostora da se na rad kriminalnih grupa samo konstatuje, a ne radi preventivno“, istakao je Jovanović u saopštenju.

Dodao je da je Vojvodina bila poznata po radu svoje policije, a Novi Sad jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji, te da „nije bilo mafijaša koji su se krili iza navijačkih šalova. Nije bilo obračuna, pucnjava i prebijanja na smrt“.

„Povećanja broja policijskih službenika nije dovoljna mera za bezbednost i efikasniji rad policije. Liga socijaldemokrata se zalaže za formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu u sklopu postojeće organizacione strukture Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno reosnivanje nekadašnje vojvođanske policije“, naveo je Jovanović.

Ocenio je da bi to značajno doprinelo borbi protiv svakog oblika kriminala i nasilja, koja nije moguća u postojećoj centralizovanoj organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga