Josipović: Priča oko Sanadera i slučaja Ina-MOL veleizdaja

"Odnosi koji su ustanovljeni nezakonitim, koruptivnim poslom ne mogu da opstanu"

15. juna 2014

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u subotu, pošto je Vrhovni sud potvrdio presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu za primanje mita od predsjednika uprave MOL-a Žolta Hernadija, da cijelu priču može da okarakteriše samo kao veleizdajom.

„Veleizdaja, jer su toliko važni nacionalni interesi zanemareni i prodati da to nije moglo da prođe bez sudske osude“, rekao je Josipović novinarima u Rijeci.

On je ocijenio da su posljedice pravosnažne sudske osuđujuće presude ozbiljne i da „odnosi koji su ustanovljeni nezakonitim, koruptivnim poslom ne mogu da opstanu“.

„Podržavam odluku Vlade da pregovorima riješi to pitanje i da, Ina, koja treba strateškog partnera, uskladi svoje djelovanje s pravom, ali i moralom“, naglasio je hrvatski predsjednik.

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je osuđujuću presudu protiv bivšeg premijera Hrvatske i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Ive Sanadera zbog ratnog profiterstva u slučaju „Hypo“ i primanja mita u slučaju „Ina-MOL“, ali mu je zatvorsku kaznu smanjio sa deset na osam i po godina.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga